Passive Reflector

Passive Reflector

صفحه تکرار کننده پسیو سیگنال رادیویی که به وسیله انعکاس ،موج ما در جهت مطلوب هدایت میگردد.

پسیو رفلکتورها به وسیله هدایت انعکاس سیگنال وظیفه یک تکرار کننده را در مواقعی که دید مستقیم نداریم برعهده دارند. بلاتشبیه اینه های کنار جاده های پرپیچ برای افزایش دید راننده.

روش استفاده از یک صفحه رفلکتور به عنوان تکرار کننده و منعکس کننده.

گاهی از دو صفحه به عنوان تکرار کننده سیگنال استفاده می گردد.

استفاده از دو صفحه جهت تکرار کننده و برطرف نمودن مانع

دوصفحه منعکس کننده سیگنال جهت هدایت سیگنال از دو طرف کوه

قدمت این تکنولوژی بیش از ۶۰ سال می باشد و جنس این صفحات باتوجه به نوع فرکانس ،الیاژی از آلمینیوم و در ابعاد بزرگ تا ۶۰ فوت نیز تولید می گردند متعارف فرکانس کاری از ۱ تا ۱۴ گیگاهرتز می باشد. باتوجه به نوع قرارگیری در پروژه بهره بسیار بالایی برای انتشار سیگنال ما دارند. زاویه تابش و نحوه ترکیب تنها و چندگانه در محاسبات ما بسیار مهم می باشد.

قدمت ۶۰ ساله پسیو رفلکتورها در پروژه های انتقال تلفن و صدا

گین و بهره موثر بیش از 100dbi باتوجه به ابعاد،فرکانس و کاربرد

زاویه پوششی و پترن رفلکتورها

نحوه محاسبه در نمونه قدیمی نصب شده در ایران و امریکا

نحوه تابش و کاربرد

در قدیم رادیوها حجیم و گران قیمت بودند و نگه داری تکرار کننده های اکتیو و تامین برق در ارتفاعات بسیار مشکل و هزینه بر بود و رفلکتورهای پسیو با بهره بالا  و بدون نیاز به تامین انرژی و با پایداری بالا کمک شایانی در هدایت سیگنال به سمت  دلخواه ما می نمودند. استفاده از دبل رفلکتور (دوتایی) تنها به اندازه یکی از آنها گین موثر می باشد .تضعیف سیگنال با افزایش زاویه انعکاس بیشتر می گردد. کاربردهای ترکیبی و چندگانه نیز با محاسبات ویژه دیده می شود و گاهی مسافت های طولانی سیگنال تقویت و تکرار می گردد.

back to back passive repeaterback to back passive repeater

روش دوم جهت ایجاد یک تکرار کننده پسیو و بدون منبع انرژی، استفاده از دو آنتن با اتصال پشت به پشت از طریق یک هدایت گر سیگنال می باشد . در این روش نیز از هیچ رادیویی در نقطه واسط استفاده نمی شود و تنها دو آنتن که وظیفه ارتباط از دو طرف را برعهده دارند از پشت به یکدیگر اتصال می یابند.

Back to back passive antenna repeater

تکرار سیگنال از روی کوه به طرفین  به روش پشت به پشت

مثال، تکرار کننده 5Ghz پسیو با آنتنهای 30dbi و توان مبدا 21dbm

نکته مهم در این روش نیاز به آنتن های بزرگ ۱۰ فوت (قطر۳متر) به بالا  برای ارتباطات چند ده کیلومتری می باشد تا جبران افت مسیر نماید یا اینکه فاصله بسیار کاهش یابد و تکرار کننده نزدیک مبدا یا مقصد باشد.این روش برای فرکانس های بالای ۵ گیگ که رادیوها گران قیمت و محیط فرکانسی آلودگی کمتری دارد بیشتر توصیه می گردد و یا نقاط صعب العبوری که نگه داری و تامین برق مشکل و نیاز به پایداری بالا می باشد .همچنین بازدهی این روش شاید نزدیک به نصف بازدهی رفلکتورهای پسیو می باشد اما مزیت اصلی آن نصب سریع و تنظیم راحت با هر زاویه دیدی می باشد. در زیر یک مثال ساده با رادیو نت متال ۲ وات و دیش ۳۴ دی بی با افت حداقلی کابل ایده آل آورده شده تا نشان داده شود برای مسافت های نسبتا بلند نیاز به آنتن هایی با قطر بزرگتر می باشد.

محاسبات تکرار کننده پسیو با رادیو نت متال در طرفین و آنتن های ۳۴ و حداقل افت کابل. مسیراول تا مانع ۸ کیلومتر و دوم۱۲ کیلومتر.
نتیجه: نامناسب و نشدنی

در مثال فوق چنانچه از ۴ آنتن ۳ متری با بهره ای نزدیک به ۴۰ دی بی استفاده می شد. سیگنال نهایی ما نزدیک به منفی ۶۴ میشد که باز هم پهنای باند ایده آل ما منتقل نمی شد یا اینکه فیدمارجین و احتیاطی برای عوامل تضعیف سیگنال در طول زمان در نظر گرفته نشده، اینجانب با بررسی بیش از ۲۰ پروژه  تکرار کننده پسیو در دنیا ، متوجه شدم بیشتر از صفحات رفلکتور بجای آنتن به علت بازدهی و بهره بالا استفاده شده،  حتی ۵۰ سال پیش هم لول سیگنال دریافت نهایی در فواصل طولانی کمتر از منفی ۵۰ بوده و در بیشتر مواقع تا ۳۰ الی ۴۰ دی بی فیدمارجین برای پروژه ها در نظر گرفته شده است.

برای اطلاع از فن آوری های نوین ارتباطی شبکه های وایرلس و مایکرو ویو و مراکز تلفنی تحت شبکه از کانال تلگرامی ما به آدرسهای Wireless_tech@و Voip_Tech@  دیدن فرمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.