تفاوت سیستمهای فشرده سازی صوتی

تفاوت سیستمهای فشرده سازی صوتی

این فرمت برای صدا استفاده می شود و از الگوریتم فشرده سازی اتلافی بهره می برد به این معنی که این فرمت یک فرمت فشرده سازی اتلافی است. این فرمت یکی از رایج ترین فرمت های صوتی است که سال های زیادی به عنوان استاندارد شناخته می شد. فایل های صوتی فشرده سازی نشده بسیار سنگین و حجیم هستند و ترجمه آن به فرمت دیجیتال به طوری که برای کامپیوتر قابل شناسایی باشد اطلاعات زیادی را به کار می گیرد.

MP3 با استفاده از مدل های سایکوآکوستیک سایز فایل ها را کاهش می دهد. کار این مدل ها این است که صداهای خیلی بلند یا خیلی کوتاه را حذف می کنند تا حجم فایل ها کاهش یابند، چون معمولا به این صدا ها احتیاجی نیست. با انجام این کار سایز فایل ها تا حد زیادی کاهش می یابد. یک فایل ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه ای MP3 تقریبا یک یازدهم فایل فشرده نشده است.

MP4

کوتاه شده عبارت MPEG-4 Part 14 است. MP4 مبتنی بر MPEG-4 Part 12 است که آن هم مبتنی بر فایل MOV مخصوص اپل است. MP4 یک فرمت نگه دارنده است به این معنی که به جای کد دهی اطلاعات از آن برای نگه داری اطلاعات و داده های صوتی یا تصویری استفاده می شود. فایل های صوتی و تصویری MP4 همچنین می توانند در فضای اینترنت استریم شوند. این ویژگی در بسیاری از فرمت های نگه دارنده مدرن دیگر هم یافت می شود.

بین این دو فرمت می توان به چند تفاوت عمده اشاره کرد؛ MP3 یک فرمت فشرده سازی صدا است که برای فشرده سازی و ذخیره فایل های صوتی روی یک کامپیوتر از آن استفاده می شود. در حالی که MP4 یک فرمت نگه دارنده مدیا یا رسانه است که برای ذخیره انواع مختلف رسانه روی کامپیوتر از آن استفاده می شود.

wave

فرمتWAV سال ها پیش به صورت مشترک از سوی مایکروسافت و IBM ارائه شد. این فرمت به عنوان فرمت پیش فرض صوتی در ویندوز ۹۵ مورد استفاده قرار گرفت و پس از گذشت چندین سال کم کم به عنوان یک استاندارد برای اصوات داخلی ویندوز (مثل همان صداهایی که در هنگام ورود و خروج از محیط ویندوز می شنوید) تبدیل شد.
فایل های WAV با پسوند wav. مشخص می شوند و تقریباً به وسیله تمام برنامه های ویندوزی که امکان پخش صدا را دارند، قابل پخش هستند. بیشتر تلفن های همراه موجود در بازار نیز که می توانند فایل های موسیقی را پخش کنند، می توانند از این فرمت به عنوان زنگ های پیش فرض استفاده کنند.
از آنجا که این فرمت از هیچ یک از روش های فشرده سازی اطلاعات استفاده نمی کند، حجم فایل های آن بسیار بالاست و به همین دلیل برای پخش موسیقی روی تجهیزات تلفن همراه کاربردی ندارد.

WMA
Windows Media Audio یا WMA، فرمت جدیدی است که از سوی مایکروسافت ارائه شده و حجم آن تا نصف همتای MP3 خود می رسد.
این فرمت که در ابتدا تنها از سوی خود مایکروسافت و نرم افزار پخش موسیقی رسمی ویندوز یعنی Windows Media Player پشتیبانی می شد، امروزه از سوی بسیاری از سایت های موسیقی به عنوان فرمت اصلی آهنگ های قابل دانلود پذیرفته شده است.
کیفیت فایل های WMA تفاوت چندان زیادی با آهنگ MP3 ندارد و گفته می شود که در حجم های خیلی پایین (حجم های در حد کیلوبایت) حتی کیفیتی بالاتر از MP3 را ارائه می دهد.
یک فایل معمولی موسیقی با این فرمت تقریباً بین دو تا سه مگابایت حجم دارد.
بنابراین در صورتی که پخش کننده شما امکان پخش این فرمت را دارد، بهتر است تمام آهنگ های خود را با این فرمت ذخیره و استفاده کنید.
WMA از روش های فشرده سازی خاصی استفاده می کند که هیچ یک از اطلاعات صوتی را حذف نمی کند. این روش فشرده سازی به Lossless Compression شهرت دارد.

OGG
یک نوع فرمت فشرده سازی صوتی محسوب می شود که از سوی مجامع طرفدار منبع باز (Open Source) به عنوان فرمت رقیب MP3 ارائه شده است و از آنجا که یک فرمت منبع باز است، در تجهیزات مختلف کیفیت و حجم متفاوتی دارد. برخی از شرکت ها از این فرمت برای پخش فایل های صوتی خاص دستگاه استفاده می کنند و با تغییر در نرخ بیت صوتی آن ها، صداهای منحصر به دستگاه خود را تولید می کنند.
فرمت ogg. به اندازه ای متنوع است که حتی مشخص نیست که فایل مذکور یک فایل ویدیویی، صوتی، یا متنی است! این تنوع گیج کننده که از ذات منبع باز بودن فایل سرچشمه می گیرد، به واسطه کدک هایی (Codecs) همچونVorbis برای فایل های صوتی (که اغلب در پخش کننده های موسیقی استفاده می شود)، Theora برای فایل های تصویری (قابل استفاده در تلفن های همراه)، Speex برای فایل های سخنرانی و… از هم مجزا می شوند. فرمت های صوتی معمول OGG عموماً برای ذخیره کردن زنگ های تلفن همراه و فایل های صوتی کوتاه با میزان بیت بسیار پایین استفاده می شوند و معمولاً حجم آن ها در حد چند ده کیلوبایت است. تفاوت این فرمت با فرمت های دیگر این است که به صورت رایگان عرضه می شود، و مورد استفاده قرار می گیرد و در اختیار هیچ نهاد یا شرکتی نیست.

Real Audio/Video
این فرمت که با پسوند های (ra .ram .rm.) شناخته می شود، یک فرمت اختصاصی است که به شما امکان می دهد موسیقی های موجود در اینترنت را به صورت پیوسته بشنوید. به این قبیل از موسیقی ها Streaming Audio می گویند. برای گوش دادن به این فایل های موسیقی به نرم افزار Real Audio احتیاج دارید.

 

برای اطلاع از فن آوری های نوین ارتباطی شبکه های وایرلس و مایکرو ویو و مراکز تلفنی تحت شبکه از کانال تلگرامی ما به آدرسهای Wireless_tech@و Voip_Tech@  دیدن فرمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.